Armaspeed

Toon 1 - 12 van 27
More filters

Of het nu gaat om carbon cold air intakes, carbon carrosserieonderdelen of OEM vervangingsfilters, ARMASPEED steekt veel tijd en moeite in het ontwikkelen van deze producten. Het uitgebreide R&D proces bestaat uit ongeveer 4 fases:

1. 3D-scan en CAD-ontwerp

Om ervoor te zorgen dat onze carbon cold air intakes voor 100% passen, starten ze met een 3D-scan van de motorruimte. Met behulp van deze 3D-scan maken ze gebruik van CAD om een prototype digitaal te ontwerpen voor het specifieke voertuig.

2. 3D geprint prototype

Het digitaal ontworpen prototype wordt vervolgens geproduceerd door middel van 3D-printing. Dit prototype wordt getest en indien nodig aangepast en 'bijgeschaafd'. Dit proces wordt herhaald tot ze tevreden zijn met het resultaat en zij een 100% passingsgarantie kunnen geven.

3. Montage van het product

De laatste stap in het ontwerp- en productieproces is de realisatie van de carbon cold air intake. Nadat ze het perfecte 3D geprinte prototype hebben ontworpen, is het tijd om met behulp van hun eigen mallen het perfecte eindproduct te maken van carbon. Met dit product doen zij een laatste testmontage.

4. Dyno-testen (voor innames en filters)

Nu het uiteindelijke product klaar is, is het tijd voor een dynotest! Armaspeed voert uitgebreide interne tests uit om te zien wat het werkelijke verschil is tussen de carbon cold air intakes van armaspeed en hun OEM-tegenhangers.